04 noiembrie 2016, 16:47 Realitatea moldovenească views 5820
Pompierii s-au întrecut pentru titlul de „cel mai bun pompier și salvator” (Video)
04 noiembrie 2016, 16:47 Realitatea moldovenească views 5820

Pompierii s-au întrecut pentru titlul de „cel mai bun pompier și salvator” (Video)

Zeci de angajați ai Serviciului Protecției Civile și Situații Excepționale au început lupta pentru titlul de „cel mai bun pompier și salvator". Aceștia și-au demonstrat pregătirea fizică în diverse probe sportive, asemănătoare intervențiilor din realitate. Campionatul are și un scop nobil, cel de a comemora angajații căzuți la datorie.

Printre probele care pun la încercare participanții se numără depășirea pistei cu obstacole, ștafeta și ridicarea pe funie verticală. Chiar dacă nu au rămas mulțumiți de primele rezultate, pompierii și salvatorii dau asigurări că sînt bine pregătiți. Mai mult, aceștia depun tot efortul pentru o prestație bună în memoria prietenilor care și-au pierdut viața la datorie.

„E foarte umed și foarte greu de alergat. Sîntem foarte bine pregătiți. în primul rînd, știm ce înseamnă incendiu, ce înseamnă să salvăm, și oamenii din republica noastră pot să fie siguri în toate serviciile noastre", a spus un participant.

„La intervenții, la incendiu, oricum este și ploaie, este și vînt, sînt situații excepționale. Anume ziua de astăzi, timpul și condițiile, coincid cu ceea ce facem în fiecare zi", a opinat alt pompier.

„Am avut un prieten, Rusu familia, a decedat în 2007 mi se pare, a fost un prieten de al meu, cîteodată mă duc la mormînt și mai pun niște flori. - E și această competiție o ocazie de a vă reaminti de ei? - Da, de a ne reaminti de prietenii noștri căzuți la datorie", a spus salvatorul.

Instructorii susțin că în acest concurs au încercat să creeze condiții cît mai dificile, asemănătoare celor cu care angajații serviciului se confruntă zilnic.

„Aceste probe nu au fost alese întîmplător. Urcarea - deci la incendiu cînd intervin, în desfășurarea de luptă este și aceeași stingere cu stingătorul, care iarăși practic e în activitatea lor de zi cu zi", a spus Ludmila Damaschin, șef-adjunct de subdiviziune în cadrul SPCSE.

Campionatul în memoria salvatorilor și pompierilor căzuți la datorie este la cea de-a 27-a ediție.

„Întrucît avem deja decedați la datorie opt angajați și SPSCE, comemorăm trecerea în neființă a celor mai bravi eroi, prin faptul că mergem să facem sport, alegînd să facem performanțe sportive la capitolul respectiv", a spus șeful Serviciului de presă al SPCSE, Liliana Pușcașu.

Cele 17 echipe din țară urmează să concureze pînă vineri, 4 noiembrie. Cîștigătorii vor fi premiați cu echipamente noi, dar și cu cîte o autospecială în subdiviziunea în care activează.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

pompieri , Campionat , salvatori

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1730
Populația:
792 locuitori

Hîrbovăț este un sat din comuna Onișcani, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Călărași și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 792 de oameni. Satul Hîrbovăț a fost menționat documentar în anul 1730.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.