28 noiembrie 2016, 11:35 Realitatea moldovenească views 4249
Săptămîna eficienței energetice în Moldova
28 noiembrie 2016, 11:35 Realitatea moldovenească views 4249

Săptămîna eficienței energetice în Moldova

Pe parcursul săptămînii, la Chișinău va avea loc forumul "Bioenergia-2016: Către o autonomie energetică locală", dar și un iarmaroc al ideilor și proiectelor, ai căror cei mai buni autori vor fi premiați.

Săptămîna eficienței energetice va avea loc în Moldova între 28 noiembrie și 2 decembrie, la Centrul Internațional de Expoziții "Moldexpo".  

Evenimentul va avea loc sub egida Ministerului Economiei care a inițiat proiectul "Energia și biomasa în Moldova". Organizatori sunt Agenția și Fondul pentru Eficiență Energetică. Motoul săptămânii eficienței energiei este: "Energie sigură, curată și accesibilă!"

Participanții la ceremonia de inaugurare vor discuta despre principalele problemele din domeniul energeticii cu care se confruntă țara noastră, dar și despre planul acțiunilor de stat în vederea ridicării eficienței acesteia. Pe parcursul săptămînii va avea loc forumul "Bioenergia-2016: Către o autonomie energetică locală" și un iarmaroc al ideilor ai căror autori își vor prezenta proiectele în fața sponsorilor și creditorilor. Săptămîna se va încheia cu ceremonia "Gala Moldova — Eco-energetica", la care vor fi premiați autorii celor mai bune proiecte. Oaspeți speciali ai ceremoniei vor fi ministrul Economiei Octavian Calmâc, directorul Agenției pentru Eficiență Energetică Mihail Stratan și mulți alții.

 

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

energetica , forum

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1880
Populația:
342 locuitori

Vladimirovca este un sat din cadrul comunei Găvănoasa, raionul Cahul. Satul are o suprafaţă de circa 0.88 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 7.24 km. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cahul și la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 342 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Vladimirovca datează din anul 1880.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.