16 decembrie 2016, 09:32 Realitatea moldovenească views 4927
Sterilizare gratuită pentru animalele de companie
16 decembrie 2016, 09:32 Realitatea moldovenească views 4927

Sterilizare gratuită pentru animalele de companie

Primăria Chişinău a lansat un program municipal de sterilizare gratuită a cîinilor şi pisicilor.

La prima etapă au fost alocaţi 300 de mii lei, bani pentru sterilizarea a 400 de câini şi 400 de pisici. Iniţiatorii programului şi-au propus să prevină creşterea numărului animalelor fără stăpîn, precum şi de a asigura acces tuturor persoanelor care deţin un cîine sau o pisică la serviciile de sterilizare.

Posesorii de animale de companie vor trebui să sune la numărul de telefon: (022)74-7 5-20 pentru a înregistra comanda, iar în termen de 24 de ore vor fi apelaţi de clinica veterinară pentru programare la procedura de sterilizare.

La prezentarea animalului la clinică, stăpînul acestuia va trebui să prezinte copia buletinului de identitate, certificatul de înregistrare a animalului eliberat de către Întreprinderile Municipale de Gestionare a Fondului Locativ (dacă există), declaraţia privind sterilizarea animalului, care va fi completată la clinică. După sterilizare, animalului i se va aplica pe urechea stîngă un tatuaj cu număr de identificare.

Respectînd aceeaşi procedură, vor putea fi sterilizate şi animale ale străzii, dacă vor fi prinse şi aduse de persoane fizice sau de voluntari ai organizaţiilor de protecţie a animalelor.

Autorităţile locale au elaborat şi lansat proiectul la iniţiativa asociaţiilor de protecţie a animalelor. Serviciile de sterilizare vor fi prestate de către Fundaţia de binefacere moldo-germană pentru protecţia animalelor „LAIKA".

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

animale , primaria , Sterilizare

Comentarii

 (1)
  • #1 tamara Răspunde Citează selecţia
    я считаю неправильным делать домашним животным бесплатную стерилизацию---у них есть хозяин. пусть он и платит. есть люди, у которых до 10 животных в квартире и что- все деньги для них.? лучше сделать стерилизацию бездомным животным--больше толку .
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
1671 locuitori

Cajba este un sat şi comună din raionul Glodeni. Cajba este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Glodeni și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1671 de oameni. Satul Cajba a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.