17 decembrie 2016, 15:00 Realitatea moldovenească views 3252
Proiectul privind liberalizarea capitalului a fost votat
17 decembrie 2016, 15:00 Realitatea moldovenească views 3252

Proiectul privind liberalizarea capitalului a fost votat

Moldovenii îşi vor putea declara capitalul care le aparţine, dar pe care, anterior, îl scriau pe alte persoane sau nu-l declarau deloc.

Parlamentul a votat, în primă lectură, proiectul cu privire la liberalizarea capitalului şi stimularea fiscală. Potrivit documentului, moldovenii vor putea declara atît banii, cît şi imobilele, valorile mobiliare, activele în societăţile cu răspundere limitate sau autovehicule. Totuşi, prevederea de a liberaliza capitalul se referă la persoanele fizice.

Mai exact, proiectul oferă oportunitatea unică de a introduce în circuitul economic legal anumite bunuri sau mijloace băneşti, achitînd o taxă de doar doi la sută din suma activelor.

Liberalizarea capitalului presupune declararea capitalului care anterior nu era declarat, trecerea capitalului de pe numele deținătorilor formali pe numele deținătorilor reali, reflectarea valorii reale de piață a activelor pentru optimizarea structurii activelor și impozitării ulterioare.

Cât ține de stimularea fiscală aceasta presupune,anularea datoriilor la buget sub formă de penalități, cu condiția că se achită suma datoriei de bază și taxa de 2%.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

parlament , proiect , Liberalizare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1612
Populația:
88 locuitori

Odobeşti este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Nisporeni și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 88 de oameni. Satul Odobeşti a fost menționat documentar în anul 1612.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.