30 decembrie 2016, 11:55 Realitatea moldovenească views 3536
Controlul asupra laptelui va crește
30 decembrie 2016, 11:55 Realitatea moldovenească views 3536

Controlul asupra laptelui va crește

Controlul asupra produselor lactate și laptelui va crește în Republica Moldova.

Acest lucru este stipulat în metodologia de analiză și evaluare a calității laptelui și produselor lactate, aprobată de Guvern.

Această metodologie are scopul de a armoniza legislația națională din domeniul agriculturii și dezvoltării rurale cu normele europene. Potrivit viceministrului Agriculturii și Industriei Alimentare Iurie Ușurelu, odată implementată, metodologia în cauză va permite protecția consumatorului într-o măsură mult mai mare, va asigura funcționarea eficientă a pieții, transparența activității părților implicate în producerea și prelucrarea laptelui. Totodată va permite să fie eficientizată administrarea importului de produse lactate.

Agenția Națională de Siguranță a Alimentelor se va ocupa de implementarea metodologiei, iar producătorii și procesatorii de lapte vor avea la dispoziție 24 de luni pentru a se conforma noilor cerințe.

Noua metodologie va intra în vigoare peste doi ani, după ce va fi publicată în Monitorul oficial.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

control , lapte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1502
Populația:
905 locuitori

Rezina este un sat din cadrul comunei Mănoilești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Ungheni și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 905 oameni. Satul Rezina a fost menționat documentar în anul 1502.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.