17 ianuarie 2017, 17:05 Realitatea moldovenească views 7657
Dodon și Putin au făcut schimb de cadouri (Foto)
17 ianuarie 2017, 17:05 Realitatea moldovenească views 7657

Dodon și Putin au făcut schimb de cadouri (Foto)

Vizita la Moscova a președintelui Igor Dodon nu a trecut fără un schimb de cadouri cu omologul său rus Vladimir Putin.

Dodon nu a mers la Moscova cu mîinile goale. Acesta a luat pentru Vladimir Putin o statuie comemorativă a țarului Petru I și a domnitorului moldovean Dimitrie Cantemir, în semn de prietenie „de secole" dintre cele două popoare.

La rîndul său, Putin i-a oferit lui Dodon o tablă de șah, cu elemente din bronz și aur și o hartă a Moldovei, care arată hotarele țării după războaiele ruso-turce, din anii 1790 – 1791, realizată de cartograful italian Bartolomeo Borghi

În cadrul întrevederii, președintele rus a declarat că relațiile dintre Rusia și Moldova nu au fost cele mai bune în ultimul timp, însă vizita acestuia la Moscova va fi un impuls pentru dezvoltarea relațiilor dintre cele două țări.

„Sînt foarte bucuros să vă urez bun venit la Moscova. Republica Moldova este un partener important în regiune pentru Rusia. Din păcate, trebuie să recunoaștem că în ultima vreme relațiile dintre țările noastre s-au răcit. Sper că această primă vizită oficială va reprezenta un pas înainte pentru dezvoltarea relațiilor noastre", a declarat Putin.

La rîndul său, președintele Dodon și-a exprimat speranța de a reveni la un parteneriat cu Federația Rusă.

Sursa: independent.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , Vladimir Putin , cadouri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1428
Populația:
2020 locuitori

Buşila este un sat şi comună din raionul Ungheni. Buşila este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2020 de oameni. Satul Bușila a fost menționat documentar în anul 1428.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.