22 ianuarie 2017, 13:30 Realitatea moldovenească views 11288
Moldova riscă să piardă regimul liberalizat de vize cu UE
22 ianuarie 2017, 13:30 Realitatea moldovenească views 11288

Moldova riscă să piardă regimul liberalizat de vize cu UE

Doctorul în politologie, Nicolai Țveatcov, admite că Bruxelles-ul ar putea să lipsească Moldova de regimul liberalizat de vize în cazul în care țara noastră se va apropia de Rusia.

Politologul Nicolae Țveatcov susține că o eventuală suspendare a regimului liberalizat de vize ar putea fi folosită de factorii occidentali în calitate de bâtă politică împotriva Chișinăului.

Totodată, politologul a menționat că anularea acestui regim reprezintă o procedură lungă și anevoioasă, iar dacă va recurge la acest pas, Bruxelles-ul va trebui să explice motivele unei asemenea decizii în fața țărilor membre ale UE.

„În această situație totul depinde de pașii politici pe care îi va face în continuare guvernarea Moldovei, precum și de felul în care va evolua conjunctura politică în Uniunea Europeană, care, pe fundalul ultimelor declarații ale președintelui SUA, Donald Trump, a încremenit în așteptare", a declarat Țveatcov.

În opinia expertului, regimul liberalizat de vize reprezintă o bâtă politică în mâinile UE și aceasta va fi aplicată indubitabil în negocierile ulterioare dintre Chișinău și Bruxelles, ori anularea acestui regim ar putea să aibă efecte nefaste asupra dezvoltării Republicii Moldova.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

Moldova , UE , regim fără vize

Comentarii

 (1)
  • #1 ARusu Răspunde Citează selecţia
    Domnule politolog, care sunt urmarile nefaste  asupra dezvoltarii Republicii Moldova ? Cetatenii de rand, cu salariile lor mici fata de cele occidentale nu calatoresc peste hotare spre vest caci nu au bani. Vizele sunt bune pentru bogatasi, pentru politicieni si pentru aventurieri. Restul de milioane de cetateni ce fac, renunta la ajutorul Rusiei pentru niste vize ? La fel si in relatiile cu americanii. L-am intrebat pe un profesor universitar sef de catedra la Academia de Studii Economice din Bucuresti ce avem noi de la americani ?
    Mi-a raspuns scurt si instantaneu: Pepsi Cola. Domnule politolog, cred ca stit si vedeti in ce grad de saracie a ajuns Romania dupa 1989, daca nu stiti documentati-va, pentru binele Republicii Moldova ! Si nu va departati de aritmetica, pe langa afirmatiile verbale sau scrise faceti si calcule aritmetice. Cred ca nu ati uitat.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1833
Populația:
1840 locuitori

Carabetovca este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Carabetovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 12 km de orașul Basarabeasca și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1840 de oameni. Satul Carabetovca a fost menționat documentar în anul 1833.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.