29 martie 2017, 11:55 Realitatea moldovenească views 30042
Vor fi prezentate rezultatele Recensămîntului Populației
29 martie 2017, 11:55 Realitatea moldovenească views 30042

Vor fi prezentate rezultatele Recensămîntului Populației

Nu au trecut nici trei ani și Biroul Național de Statistică (BNS) publică, în sfîrșit, rezultatele Recensămîntului Populației și Locuințelor din Republica Moldova, 2014. Publicarea rezultatelor acestuia este programată pentru poimîine, 31 martie.

De remarcat faptul că scandalul din jurul Recensămîntului durează deja cîțiva ani. Multe întrebări spinoase a cauzat desfășurarea propriu-zisă a acestuia, o mare parte a populației pur și simplu nu a fost supusă procedurilor Recensămîntului. Șase luni mai tîrziu au apărut rezultatele preliminare, care ne-au făcut să ne îndoim de rezultatele acestui Recensămînt și, mai ales, că putem avea încredere în totalurile acestuia.

Astfel, potrivit datelor preliminare au fost prelucrate 4145 milioane 812 de chestionare de diferite tipuri. Atunci era vorba de chestionarele pentru Recensămîntul Cetățenilor și Locuințelor.

Peste cîteva luni însă au fost făcute publice cu totul alte date: în Moldova locuiesc mai puțin de 3 milioane de persoane, dintre care 329 mii lucrează în străinătate. Astfel, în în zece ani, care au trecut de la ultimul Recensămînt, populația Moldovei a scăzut cu mai mult de 400 mii de persoane.

În practica internațională, datele preliminare ale Recensămîntului sînt publicate șase luni mai tîrziu, iar cele finale - timp de doi ani și șapte luni de la data desfășurării. De regulă, însă autoritățile nu tergiversează publicarea rezultatelor pînă la sfîrșitul perioadei prevăzute de lege.

Amintim că Recensămîntului Populației și Locuințelor din Republica Moldova a avut loc în perioada 12-25 mai 2014, fiind implicați aproape 11.000 de recenzori.

Sursa: actualitati.md

Cuvinte cheie:

recensamint , rezultate , populatia

Comentarii

 (1)
  • #1 evgenii Răspunde Citează selecţia
    Как долга они будут кормить народ своими обещаниями о результатах переписи населения ???. За что они получают зарплату три года ???. Видать им нравится такая работа и бесконтрольность .
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
526 locuitori

Iurievca este un sat din cadrul comunei Gradişte, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Cimișlia și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 526 de oameni. Satul Iurievca a fost menționat documentar în anul 1815 cu denumirea Gălbenița.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.