25 aprilie 2017, 17:13 Realitatea moldovenească views 5598
Dodon solicită ajutorul țărilor vecine
25 aprilie 2017, 17:13 Realitatea moldovenească views 5598

Dodon solicită ajutorul țărilor vecine

Peste 80% din genofondul exotic de arbori și arbuști al Grădinii Botanice a fost compromis în urma intemperiilor de săptămîna trecută.

Despre acest lucru a informat astăzi președintele Igor Dodon, după ce consilierii săi Corneliu Popovici și Ion Perju au mers la fața locului pentru a estima pagubele și a identifica soluții. Demnitarul a precizat că restabilirea colecțiilor și expozițiilor este extrem de costisitoare, iar administrația Grădinii Botanice nu dispune de aceste resurse financiare. În acest sens, demnitarul a dispus acordarea, în regim de urgență, a suportului tehnic de strictă necesitate angajaților Grădinii Botanice.

„La fața locului s-a constatat faptul că peste 80% din genofondul exotic de arbori și arbuști a fost compromis, circa 605 unități fiind distruse în totalitate. Administrația Institutului a întreprins unele măsuri de urgență pentru a diminua consecințele grave ale calamității, însă multe acțiuni absolut necesare sînt peste puterile instituției", a relatat Dodon.

Oficialul a mai menționat că Președinția va susține inițiativa conducerii Grădinii Botanice de a solicita ajutor din partea centrelor academice de profil din țările vecine, dar și cele cu care Moldova are relații de prietenie, în special din Federația Rusă.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , ajutor , tari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
385 locuitori

Lucăceni este un sat din cadrul comunei Horeşti, raionul Făleşti. Satul Lucăceni este situat la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 385 de oameni. Documentar satul Lucăceni este menţionat la 3 iunie 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.