27 aprilie 2017, 11:20 Realitatea moldovenească views 5639
Pedeapsă maximă pentru omorul adolescentei din Strășeni
27 aprilie 2017, 11:20 Realitatea moldovenească views 5639

Pedeapsă maximă pentru omorul adolescentei din Strășeni

Cei trei minori învinuiți de omorul unei adolescente din Strășeni au fost condamnați la șase ani şi opt luni de detenție. Sentința a fost pronunțată miercuri, 26 aprilie.

Solicitat de IPN, procurorul raionului Strășeni, Alexandru Raţă, a declarat că este sentința maximă prevăzută de lege în privința minorilor. Cel de-al patrulea figurant al dosarului, care la momentul comiterii crimei avea doar 13 ani, a rămas în libertate pe motiv că nu ar fi subiect al infracțiunii penale. Părinții acestuia s-au ales cu amendă minimă pentru îndeplinirea necorespunzătoare a obligațiilor de educare a copilului.

Cei trei minori condamnați se află în prezent în Penitenciarul nr. 13, iar odată cu intrarea în vigoare a sentinței vor fi plasați în penitenciarul pentru minori.

O adolescentă de 14 ani a fost găsită fără suflare pe 30 noiembrie 2016, într-o construcție nefinisată din orașul Strășeni. La scurt timp, au fost reținuți patru suspecți, toți minori, unul din ei fiind fostul iubit al fetei.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Străşeni , pedeapsă , adolescenți

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
230 locuitori

Cotovca este un sat din cadrul comunei Carmanova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Cotovca alcătuia 230 de oameni în anul 2001. Satul Cotovca a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.