02 mai 2017, 12:30 Realitatea moldovenească views 3144
Profesorii renunţă la grevă
02 mai 2017, 12:30 Realitatea moldovenească views 3144

Profesorii renunţă la grevă

Dascălii renunţă la greva generală. Deşi intenţionau să boicoteze, pe 5 mai, procesul de învăţămînt, Federaţia Sindicală a Educaţiei şi Ştiinţei anunţă că în urma discuţiilor cu reprezentanţii Guvernului, au decis să anuleze greva generală.

Autorităţile le-au dat asigurări că vor identifica soluţii în vederea majorării salariilor profesorilor, după aprobarea bugetului de stat, lucru ce se va întîmpla în luna iulie. Dacă promisiunile nu vor fi îndeplinite, sindicaliştii anunţă că vor reveni la acţiunile de protest.

Membrii sindicatelor din educaţie au demarat protestele încă în luna ianuarie curent. La toate ieşirile în stradă, ei au cerut majorarea salariilor pentru profesori cu 50%. O altă revendicare se referea la recalcularea pensiilor pentru pensionarii care sînt încadraţi în cîmpul muncii.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

profesor , greva

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1850
Populația:
1789 locuitori

Plop-Ştiubei este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Plop-Ştiubei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Căușeni și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1789 de oameni. Satul Plop-Ştiubei a fost menționat documentar în anul 1850.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.