05 mai 2017, 11:47 Realitatea moldovenească views 24331
Cei mai buni studenţi din Moldova au fost premiați
05 mai 2017, 11:47 Realitatea moldovenească views 24331

Cei mai buni studenţi din Moldova au fost premiați

Au abilități deosebite și performanțe la studii, iar pentru efortul depus și nopțile nedormite au fost răsplătiți.

Cei mai buni studenţi din Republica Moldova au fost premiaţi aseară cu burse de merit. Astfel, 50 de studenți din cadrul a 15 universități din țară au plecat acasă cu cîte 12 mii de lei.

Eugeniu Mindrigan este student în anul șase la Universitatea de Medicină "Nicolae Testimițeanu". Activ și sîrguincios de fire, tânărul spune că nu a ezitat nicio clipă să participe la concurs.

"M-am străduit să fiu cel mai bun sau unul din cei mai buni la facultate. Asta clar că nu se măsoară în rezultatele care sînt la moment ci în nopțile nedormite, cunoștințele pe care le posezi, activitatea extra curiculară", a spus studentul.

Eugeniu spune că este destul de greu să fii student la medicină, iar uneori se gândea să renunțe la visul său. Acum, tînărul are planuri mari de viitor.

Tinerii ştiu deja ce vor face cu premiile băneşti.

Organizatorii spun că lupta pentru burse a fost una crîncenă, iar cei mai mulţi bani au ajuns la studenții de la Universitatea de Stat din Moldova.

"Procesul de selecție a constat în două etape. Pentru prima etapă au fost depuse 266 de dosare de la 15 instituții de învățămînt. Dintre aceștia, o parte din aplicanți au fost selectați de către o comisie de experți să fie supuși unei probe scrise, să scrie un eseu pe o temă anumită", a menţionat coordonatorul concurs "Burse de Merit", Olga Rusu.

Concursul "Burse de Merit" este la a 21-a ediție.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

studenţi , premiu , bani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1456
Populația:
2986 locuitori

Cobîlea este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Satul Cobîlea este situat pe malul drept al rîului Nistru, la o distanță de 14 km de oraşul Şoldăneşti şi la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2986 de oameni. Satul Cobîlea este atestat documentar la 18 februarie 1456.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.