20 iulie 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 5492
Votat în lectură finală: Moldovenii vor beneficia de tichete de masă (Doc)
20 iulie 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 5492

Votat în lectură finală: Moldovenii vor beneficia de tichete de masă (Doc)

Parlamentul Republicii Moldova a votat astăzi, 20 iulie, în lectura finală, proiectul de Lege privind acordarea tichetelor de masă de către angajator salariaților, pentru a fi folosit în scopul obținerii de produse alimentare în magazinele care au încheiat un contract de prestări a serviciilor respective.

Prezenta lege va intra în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial.

Angajatorii vor fi în drept să acorde salariaților o alocaţie individuală de hrană, sub forma tichetelor de masă, achitând integral operatorului valoarea nominală a acestora, precum şi remuneraţia pentru imprimare şi alte servicii prevăzute de contractele negociate între operator şi angajator. Tichetele nu vor fi oferite în cazul în care o persoană lucrează prin cumul.

Valoarea unui tichet de masă pentru o zi lucrătoare va constitui 45 lei. Numărul total al tichetelor de masă acordate salariatului într-o lună va fi egal cu numărul de zile lucrate pe parcursul lunii precedente.

Unde vor putea fi utilizate tichetele de masă

Tichetele de masă vor putea fi utilizate doar la magazinele de alimentaţie publică care au încheiat contract de prestări servicii cu operatorul care le-a emis. Acestea vor putea fi utilizate doar de salariat, la prezentarea actului de identitate sau, după caz, a legitimaţiei de serviciu.

Este interzisă folosirea tichetele de masă pentru:

procurarea altor produse, decât cele alimentare;procurarea articolelor din tutun şi a băuturilor alcoolice, inclusiv vinul şi berea;schimb contra mijloacelor băneşti.

IMPORTANT! Salariul nu va avea de suferit în urma acordării tichetelor de masă

Legea interzice angajatorilor, la oferirea tichetelor de masă, să reducă salariul angajaţilor beneficiari de tichete de masă.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

Tichete de masă , lege

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
4 locuitori

Gavrilovca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.21 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 2.79 km. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Sîngerei și la 107 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4 oameni. Satul Gavrilovca a fost întemeiat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.