07 august 2017, 16:50 Realitatea moldovenească views 5274
Președintele a promis să clarifice chestiunea privind bazele SUA în Moldova
07 august 2017, 16:50 Realitatea moldovenească views 5274

Președintele a promis să clarifice chestiunea privind bazele SUA în Moldova

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, a declarat că intenţia SUA de a construi opt noi obiecte militare în satul moldovenesc Bulboaca nu a fost coordonată cu el şi este o provocare. El a promis „să clarifice" această chestiune.

„Consider că este o provocare ordinară din partea Guvernului Moldovei. Construcţia obiectelor militare trebuie coordonată cu preşedintele ţării, care este şi comandantul suprem. Această chestiune nu a fost coordonată cu noi. Ne vom clarifica", a declarat Dodon.

La întrebarea, dacă el va bloca intenţia SUA de a construi la baza din Bulboaca opt obiecte militare, Dodon a răspuns „neapărat, pentru început trebuie să ne clarificăm despre ce este vorba".

Baza militară din Bulboaca este situată la doar cîteva zeci de kilometri de la Chişinău. În august, la bază au avut loc exerciţii militare comune moldo-americane Dragoon Pioneer. Totodată, preşedintele Moldovei a declarat în mai multe rînduri că este împotriva aderării republicii la NATO şi participării militarilor moldoveni la aplicaţiile ţărilor-membre ale Alianţei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

președinte , SUA , militari , Igor Dodon

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
269 locuitori

Samurza este un sat din cadrul comunei Cealîc, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Taraclia și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 269 de oameni. Satul Samurza a fost menționat documentar în anul 1810.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.