25 septembrie 2017, 09:30 Realitatea moldovenească views 4270
Proprietarii de imobile care decid să le vîndă nu vor plăti impozite
25 septembrie 2017, 09:30 Realitatea moldovenească views 4270

Proprietarii de imobile care decid să le vîndă nu vor plăti impozite

Proprietarii de imobile care decid să le vîndă au fost scutiţi de impozite.

La fel, au scăpat de taxe şi cei care moştenesc sau primesc în dar o locuinţă. Anunțul a fost făcut de şefii Serviciului Fiscal, în cadrul unei mese rotunde, organizate de Uniunea Agențiilor Imobiliare.

Reprezentanţii fiscului au precizat că modificările au intrat în vigoare încă la începutul anului, doar că puţină lume ştie despre asta.

Facilităţile îi vizează însă doar pe cei care deţin locuinţa în proprietate mai mult trei ani şi au viza de reşedinţă în localitatea respectivă.

Potrivit președintelui Uniunii Agențiilor Imobiliare, Andrian Toderașcu, revizuirea impozitelor va spori încasările la buget, iar numărul celor care-şi ascund veniturile reale va scădea.

Tranzacțiile imobilare sînt impozitate cu 7-18 la sută din valoarea bunului vîndut.

Anume din acest motiv, în contractele de vînzare-cumpărare, este indicat, de cele mai multe ori, prețul cadastral, nu cel de piaţă.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

impozit , vînzare , imobil

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
2448 locuitori

Malcoci este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Malcoci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ialoveni și la 27 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2448 de oameni. Satul Malcoci a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.