10 octombrie 2017, 16:15 Realitatea moldovenească views 8872
Cînd va avea loc Forumul mass-media 2017
10 octombrie 2017, 16:15 Realitatea moldovenească views 8872

Cînd va avea loc Forumul mass-media 2017

În zilele de 14 și 15 noiembrie, la Chișinău, va avea loc Forumul mass-media 2017, la care sînt invitați jurnaliști, editori, manageri media, alți membri ai redacțiilor din Republica Moldova, reprezentanți ai organizațiilor şi asociațiilor de media, agenţiilor de publicitate, mediului academic aferent formării profesionale jurnalistice, experți din țară și de peste hotare. Înregistrarea participanților are loc pe pagina electronică www.mediaforum.md.

Forumul este organizat de către Consiliul de Presă, în parteneriat cu Asociaţia Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Asociaţia Presei Electronice (APEL). Organizatorii își propun să dezbată principalele probleme ale comunității jurnalistice moldovenești, potențialele soluții pentru aceste probleme şi pentru impulsionarea reformelor în domeniul mass-media. De asemenea, va fi examinată îndeplinirea „Foii de parcurs" pentru dezvoltarea mass-mediei în Republica Moldova, elaborată şi completată la primele două ediţii ale Forumului mass-media, în 2015 și 2016.

În deschiderea Forumului, vor lua cuvântul ambasadorul Uniunii Europene, Peter Michalko, şi cel al Germaniei, Julia Monar, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, şi reprezentanţii organizațiilor neguvernamentale din domeniul mass-media. Va urma o dezbatere la tema: „Ştirile false, manipularea informaţiei şi încrederea în mass-media", cu participarea unor experţi şi oficiali din ţară şi de peste hotare.

În prima zi a Forumului mass-media vor mai avea loc trei master-classuri ale unor experți din străinătate, pentru profesioniştii media din TV, online şi presa scrisă, inclusiv doi experţi ai Academiei Deutsche Welle din Germania, Andrey Gurkov şi Mirko Lorenz, dar şi editorul unui ziar de succes din Polonia, Piotr Piotrowicz. La sfârșitul primei zile a Forumului, vor avea loc două evenimente de tip „side event", la tema fact checkingul-ului (verificării declarațiilor şi a faptelor), cu expertul din România Ovidiu Vanghele, şi a crowdfunding-ului (atragerea finanţărilor) pentru media, cu experta din Israel Linor Goralik.

În a doua zi a Forumului, participanții vor avea posibilitatea să dezbată problemele în activitatea profesională a jurnaliștilor în cadrul a șase ateliere tematice care vor avea loc concomitent, iar ulterior vor fi dezbătute şi aprobate o rezoluţie și completări la „Foaia de parcurs" pentru dezvoltarea mass-mediei din Republica Moldova. Documentele aprobate vor fi transmise autorităților moldoveneşti, reprezentanţelor şi ambasadelor străine, organizaţiilor şi experţilor europeni şi internaţionali care monitorizează dezvoltarea democratică a Moldovei, altor persoane şi instituţii interesate.

Limba de lucru a Forumului va fi limba modlovenească, cu traducerea simultană în rusă și engleză a sesiunilor de deschidere şi de încheiere a Forumului.

Pagina web oficială a Forumului mass-media 2017 este platforma online www.mediaforum.md unde a fost creată o pagină specială - http://mediaforum.md/event/2017 care se actualizează continuu cu informaţii relevante.

Până la 5 noiembrie 2017, persoanele interesate să participe la Forumul mass-media 2017 se pot înregistra online prin completarea formularului disponibil pe site. Organizatorii vor procesa toate formularele de înregistrare și vor transmite confirmări persoanelor selectate. Lista participanților va fi publicată cu cinci zile înaintea începerii Forumului. Pentru informaţii suplimentare: tel.: (022) 210602 (persoană de contact – Diana Lungu, coordonatoare comunicare).

Desfăşurarea Forumului mass-media 2017 este finanţată de Programul Mass-Media al Fundaţiei Soros-Moldova şi co-finanţată de Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate (Germania) şi DW Academie (Germania).

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

forum , mass-media

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
306 locuitori

Hagichioi este un sat din cadrul comunei Albota de Jos, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Taraclia și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 306 oameni. Satul Hagichioi a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.