25 octombrie 2017, 16:05 Realitatea moldovenească views 17454
Guvernul spune NU vămuirii gratuite a mașinilor cu numere transnistrene
25 octombrie 2017, 16:05 Realitatea moldovenească views 17454

Guvernul spune NU vămuirii gratuite a mașinilor cu numere transnistrene

Guvernul nu va susține inițiativa prin care care se propune ca mașinile cu plăcuțele de înmatriculare din stînga Nistrului și din municipiului Bender să fie vămuite fără plata accizului. Și asta pentru că în proiectul de aviz, care va fi examinat în ședința de astăzi a Guvernului, se menționează că este nevoie de o abordare comprehensivă, care să vizeze o soluţie viabilă în vederea plasării sub regim vamal de import şi înregistrării a tuturor mijloacelor de transport auto cu plăci din regiunea transnistreană.

La fel, Guvernul precizează că acest subiect figurează pe agenda negocierilor pentru reglementarea transnistreană, iar după finalizarea consultărilor, Guvernul va promova un proiect de act normativ consolidat, care va fi prezentat Parlamentului spre examinare, scrie portalul bizlaw.md

Proiectul propus spre avizare prevede plasarea sub regim vamal a mașinilor până la 31 decembrie. La fel, prevede că mijloacele de transport, deținute sau în folosință până la 1 noiembrie 2016, de persoanele din mai multe localități, indiferent de termenul de exploatare, să fie vămuite gratuit. Mai exact, este vorba de mai multe localități din zona de securitate.

Amintim că, până la 1 iulie, posesorii de mașini cu numere străine au avut posibilitatea de a le înmatricula cu reducere de 70 la sută de la plata accizelor.În același timp, șoferii, care dețin permis de conducere și domiciliază în dreapta Nistrului, și conduc mașini cu numere transnistrene, au interzis pe drumurile naționale din data de 1 iulie. În cazul în care șoferii nu se vor conforma, vor fi sancționați cu amendă de până la 1.500 de lei. Circulația respectivelor autovehicule se va permite doar în cazul în care se va demonstra că sunt proprietatea agenților economici din unitățile administrativ teritoriale din stânga Nistrului şi municipiul Bender, iar șoferii sunt angajați ai acestora.

Anterior, reprezentanții Ministerului Transporturilor au anunțat că se discuta că mașinile din regiunea transnitreană să aibă numere de înmatriculare neutre, după ce vor fi înregistrate la subdiviziunile Registru, cu posibile scutiri de la plata accizelor.

Sursa: bizlaw.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1459
Populația:
1884 locuitori

Hăsnăşenii Mari este un sat şi comună din raionul Drochia. Hăsnăşenii Mari este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Drochia și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1884 de oameni. Satul Hăsnăşenii Mari a fost menționat documentar în anul 1459.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.