29 martie 2012, 16:15 Realitatea moldovenească views 3718
29 martie 2012, 16:15 Realitatea moldovenească views 3718

Procuratura caută „compania fantom” care blochează clipurile interpreţilor moldoveni pe YouTube

Compania care blochează video clipurile mai multor interpreți din Republica Moldova pe YouTube a intrat în vizorul Procuraturii Generale. Potrivit şeful Secţiei tehnologii informaţionale şi investigaţii ale infracţiunilor informaţionale din cadrul Procuraturii Generale, Veaceslav Soltan, la moment, se fac investigații în privința companiei UniMax S.D.N Company Electra Music, care nu deține drepturi de autor, dar blochează videoclipurile interpreților moldoveni.

Directorul Asociaţiei Obşteşti a Consumatorilor de Artă, Iurie Bădicu, a menţionat că Uniunea Interpreților a depus mai multe plîngeri cu cerinţa de a identifica şi de a pedepsi persoanele care stau în spatele „firmei fantome”. „Am semnale, dar nu oficiale, că au fost identificate persoane concrete, care la moment sunt investigate”, a specificat el.

Potrivit lui Bădică, în prezent, sînt blocate videoclipurile a 16 interpreţi autohtoni, printre care: Natalie Toma, Pasha Parfeni, Adrian Ursu, Geta Burlacu, Nelly Ciobanu, Natalia Barbu, etc.

În dependență de intenția celor care stau în spatele acestei firme, persoanele riscă amenzi sau chiar un dosar penal.

Potrivit regulamentului YouTube, orice companie poate bloca videoclipuri, invocînd drepturile de autor, fără a prezenta dovezi. În mod normal, compania reclamantă ar trebui să fie cea care să demonstreze că i-au fost încălcate drepturile de autor, după care YouTube poate bloca imagini video și conturi de pe site.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
3200 locuitori

Lunga este este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Lunga este este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dubăsari și la 42 km de Chișinău. Populaţia satului Lunga alcătuia 3200 de oameni în anul 2011. Satul Lunga a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.