23 ianuarie 2018, 17:25 Realitatea moldovenească views 12235
La Chișinău va avea loc ședința anuală a Congresului Mondial al Familiei
23 ianuarie 2018, 17:25 Realitatea moldovenească views 12235

La Chișinău va avea loc ședința anuală a Congresului Mondial al Familiei

Ședința anuală a Congresului Mondial al Familiei va avea loc în acest an la Chișinău, în perioada 13-16 septembrie. Potrivit președintelui Igor Dodon, evenimentul vine să contribuie la păstrarea și întărirea valorilor tradiționale ale familiei.

„Consider că, fără păstrarea valorilor tradiționale ale familiilor, nu putem crea un stat puternic. Sper că acest eveniment și alte evenimente vor duce la întărirea și la păstrarea valorilor tradiționale la noi, în Moldova", a spus Igor Dodon în cadrul unui briefing de presă. Șeful statului a comunicat că a obținut confirmarea participării la eveniment a Patriarhului Kiril al Moscovei și a delegaților din conducerea Vaticanului.

Președintele Organizației Internaționale pentru Familie, Brian Brown, a menționat în cadrul aceluiași briefing de presă că, indiferent de natura fiecărei persoane, familia ne unește și această valoare trebuie păstrată. Organizarea Congresului Mondial al Familiei la Chișinău va fi și o oportunitate pentru participanți de a vedea frumusețea, ospitalitatea și oamenii buni din Moldova.

La eveniment este așteptată participarea delegațiilor din 50 de țări. În 2016, ședința a avut loc la Tbilisi, Georgia, iar anul trecut la Budapesta, Ungaria.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , congres , familie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568-1572
Populația:
1129 locuitori

Cornova este un sat şi comună din raionul Ungheni. Cornova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 55 km de orașul Ungheni și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1129 de oameni. Satul Cornova a fost menționat documentar între anii 1568-1572.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.