31 ianuarie 2018, 11:46 Realitatea moldovenească views 11222
Pîinea de secară s-a scumpit
31 ianuarie 2018, 11:46 Realitatea moldovenească views 11222

Pîinea de secară s-a scumpit

Pîinea de secară s-a scumpit. De cîteva zile, în magazinele „Franzeluță", cumpărătorii scot din buzunare cu 10-25 de bani mai mult pentru o pîine decît pînă acum. Reprezentanții companiei susțin că nu este vorba de o majorare, ci de o ajustare a prețurilor.

Cel mai mare producător de produse de panificație din țară, SA „Franzeluța" a majorat prețurile la cîteva tipuri de pîine din făină de secară. Este vorba de „painea de Praga", „Columna", „Nucușor" și „Dacia".

„Franzeluța a ieșit în rețelele comerciale cu o pîine mai ieftină, decît pînă acum. Este vorba de 3,50 lei. Și totodată, a ajustat prețurile la două sau trei feluri de pîine din făină de secară. Aceste tipuri de pîine erau sub costul lor real și noi am hotărît să ajustăm prețurile", explică Boris Andros, director general „Franzeluța".

Directorul general al companiei „Franzeluța" a precizat că prețul pîinii sociale va rămîne neschimbat. În unele magazine ale firmei, vînzătorii au refuzat să ofere detalii reporterilor TV8 cu privire la noile prețuri.

„Cîte 10-15 bănuți au crescut la toate acestea, nu mare. Asta e, dar mă rog. -Dar pîine socială s-a scumpit? – Nu. A rămas așa cum a fost", spune vînzătoarea unui magazin specializat din Capitală.

Unii consumatori s-au arătat surprinși de faptul că prețurile la pîine au fost majorate fără ca despre aceasta să se anunțe din timp.

Potrivit Biroului Național de Statistică, anul trecut au crescut preţurile la ouă – cu 5%, cartofi – cu 2%, la făina de grîu – cu 1,3%, lapte şi produse lactate – cu 1,0%.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

pîine , scumpire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
227 locuitori

Brejeni este un sat din cadrul comunei Ciuciuieni, raionul Sîngerei. Localitatatea este situată pe valea rîului Ciuluc la distanța de 2 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004,populaţia satului constituia 227 de oameni. Satul Brejeni a fost menționat documentar în anul 1856.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.