03 februarie 2018, 11:00 Realitatea moldovenească views 15909
Serviciul pentru Apeluri de Urgență 112 va fi lansat în luna martie
03 februarie 2018, 11:00 Realitatea moldovenească views 15909

Serviciul pentru Apeluri de Urgență 112 va fi lansat în luna martie

Sistemului Informațional Automatizat al Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 va deveni funcțional la sfârșitul lunii martie, potrivit surselor oficiale.

Serviciul va fi dat definitiv în exploatare până la 30 iunie. Termenul inițial de dare în exploatare a Sistemului era trimestrul IV 2018, informează Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 are drept scop preluarea și procesarea apelurilor de urgență la un număr universal de telefon și reducerea timpului de intervenție a Serviciilor Specializate de Urgență prin localizarea automată a apelantului. Acesta va funcționa în regim non-stop, iar toate apelurile vor fi gratuite pentru utilizatori, atât în rețeaua de telefonie fixă, cât și cea mobilă.

Potrivit directorului Serviciului Informațional Automatizat, Liviu Oboroc, Serviciul 112 va fi structurat în două Centre de preluare a apelurilor de urgență, fiecare având spațiu tehnologic propriu, ambele fiind interoperabile. Acestea vor fi interconectate la resursele informaționale de stat existente, pentru a pune la dispoziția dispeceratelor de urgență, date calitative net superioare, inclusiv cu localizare geografică în timp real, pentru rezolvarea situațiilor de criză.

Instituția publică „Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112" a fost instituită conform Legii cu privire la organizarea și funcționarea Serviciului național unic pentru apelurile de urgență. 112 este numărul unic pentru apelurile de urgență, activ în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

servicii , telefon , 112

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
2502 locuitori

Clocuşna este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Clocuşna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Clocușna este situat la o distanță de 25 km de orașul Ocnița și la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 2502 oameni. Prima atestare documentară a satului Clocușna din ținutul Hotin datează din 22 august 1447.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.