21 martie 2018, 09:38 Realitatea moldovenească views 9327
De astăzi se dă startul campaniei electorale pentru alegerile locale
21 martie 2018, 09:38 Realitatea moldovenească views 9327

De astăzi se dă startul campaniei electorale pentru alegerile locale

Potrivit Regulamentului Comisiei Electorale Centrale (CEC) perioada electorală începe cu 60 de zile înaintea datei scrutinului. De menționat că alegerile locale noi se vor desfășura în cele șapte localități la data de 20 mai curent.

Președintele CEC, Alina Russu, a declarat că „potrivit programului calindaristic aproba, perioada de 60 de zile de la data alegerilor stabilită începe a decurge din data de 21 martie curent".

Astfel, de astăzi, concurenții locali vor putea să-și prezinte și să-și promoveze candidadura prin mijloacele de informare în masă, afișe publicitare și întîlniri cu cetățenii, în limita prevederilor legale prevăzute în regulamentele și instrucțiunile CEC.

Ieri, Comisia Electorală Centrală, a constituit circumscripțiile electorale pentru organizarea alegerilor locale și a aprobat desemnarea a 31 de observatori din partea Asociației Promo-LEX, care vor monitoriza alegerile locale anticipate în cele șapte localități.

Realitatea.md amintește că unele partide politice deja și-au anunțat candidații, care se vor înscrie în cursa pentru funcția de primar în municipiul Chișinău. Este vorba de Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, fiind desemnat președintele formațiunii, Andrei Năstase, Partidul Liberal, care l-a înaintat pe vicepreședintele formațiunii, Valeriu Munteanu, Partidul Socialiștilor – Ion Ceban, iar Partidul Democrat a anunțat că va susține un candidat comun al forțelor pro-europene de dreapta.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

alegeri , campania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
107 locuitori

Soroca este un sat din cadrul comunei Iabloana, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Glodeni și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 107 oameni. Satul Soroca a fost înființat în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.