14 aprilie 2018, 12:20 Realitatea moldovenească views 13915
Sute de salvatori şi pompieri vor veghea securitatea antiincendiară de Blajini
14 aprilie 2018, 12:20 Realitatea moldovenească views 13915

Sute de salvatori şi pompieri vor veghea securitatea antiincendiară de Blajini

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI în perioada 15 – 16 aprilie 2018, pentru vegherea securității antiincendiare și prevenirea situațiilor de risc la datorie vor fi 600 de salvatori și pompieri cu 200 unități de tehnică.

Angajații IGSU vor monitoriza starea antiincendiară de Blajini și vor acționa la lichidarea situațiilor excepționale. În prejma cimitirului Sfîntul Lazăr din municipiul Chișinău, pe parcursul perioadei indicate o autospecială de intervențieva fi gata să intervină în caz de incendii.

De Paștile Blajinilor în jur de trei mii de polițiști vor asigura ordinea publică

Mai mult, grupe mobile formate din angajații Inspectoratului vor fi prezente în prejma cimitirelor din țară pentru a preveni situațiile de risc. În contextul prevenirii incendiilor, pompierii îndemnă oamenii să evite aprinderea vegetației uscate, care poate provoca focare de proporții.

Tot pentru a exclude situațiile excepționale, salvatorii recomandă persoanelor să mînuiască cu grijă lumînările și candelele aprinse. Mai mult, nu este indicată lăsarea acestora fără supraveghere. În caz de situații de risc, oamneii pot apela pentru ajutor la numărul unic de urgență 112.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

cimitir , salvatori , pompieri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
3206 locuitori

Doroţcaia este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Doroţcaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Dubăsari și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3206 oameni. Satul Doroţcaia a fost menționat documentar în anul 1768.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.