19 aprilie 2012, 11:34 Realitatea moldovenească views 7653
19 aprilie 2012, 11:34 Realitatea moldovenească views 7653

Ce s-a întîmplat peste noapte cu Filat?

Premierul Vlad Filat îşi schimbă declaraţiile peste noapte. Daca la 17 aprilie Filat afirma că „la Tiraspol consulate al Federației Ruse nu vor fi deschise, deoarece Republica Moldova este un stat independent suveran şi integru”, atunci la 18 aprilie primul ministrul spune că acest lucru este firesc. 

„Au fost solicitări pe parcursul timpului, vreau să vă spun că şi din partea Ucrainei. Regiunea transnistreană este parte componentă a Republicii Moldova şi aşa cum avem consulate la Bălţi, la Cahul, la Ungheni, este firesc să avem consulat şi la Tiraspol. Însă pînă ca acest lucru să se întîmple, urmează să avem un şir de reglementări care reies din situaţia reală ce ţin de asigurarea cu securitatea şi imunitate diplomatică a celor care funcţionează acolo. Solicitarea a fost auzită, urmează să gîndim şi să venim cu o decizie în acest sens”, a spus Vlad Filat în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1846
Populația:
1079 locuitori

Tîrgul-Vertiujeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Tîrgul-Vertiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1079 de oameni. Satul Tîrgul-Vertiujeni a fost menționat documentar în anul 1846.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.