25 iulie 2018, 12:40 Realitatea moldovenească views 7450
Patriarhul Kirill va vizita Moldova în această toamnă
25 iulie 2018, 12:40 Realitatea moldovenească views 7450

Patriarhul Kirill va vizita Moldova în această toamnă

Despre viitoara vizită în Moldova a Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, a comunicat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unui interviu pentru Sputnik-Moldova, relatează Noi.md.

Potrivit șefului statului, sosirea întîistătătorului Bisericii Ortodoxe Ruse va fi prilejuită de așezarea fundamentului Bisericii „Sfîntul Serghie de Radonej” în capitala Moldovei.

„Ultima dată cînd a fost pe plaiul nostru, el a fost la Chișinău și pe malul stîng. De data aceasta am convenit în prealabil că va vizita Chișinăul, Comratul și Bălțiul. De aceea, sperăm că în toamnă, într-o lună și jumătate, Preasfinția Sa va fi la Chișinău”, a spus președintele.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
146 locuitori

Victoria este un sat din cadrul comunei Sărăteni, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Leova și la 71 de km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 146 de oameni. Satul Victoria a fost menționat documentar în anul 1905.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.