25 july 2018, 12:40 Moldovan reality views 7466
Patriarhul Kirill va vizita Moldova în această toamnă
25 july 2018, 12:40 Moldovan reality views 7466

Patriarhul Kirill va vizita Moldova în această toamnă

Despre viitoara vizită în Moldova a Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, a comunicat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unui interviu pentru Sputnik-Moldova, relatează Noi.md.

Potrivit șefului statului, sosirea întîistătătorului Bisericii Ortodoxe Ruse va fi prilejuită de așezarea fundamentului Bisericii „Sfîntul Serghie de Radonej” în capitala Moldovei.

„Ultima dată cînd a fost pe plaiul nostru, el a fost la Chișinău și pe malul stîng. De data aceasta am convenit în prealabil că va vizita Chișinăul, Comratul și Bălțiul. De aceea, sperăm că în toamnă, într-o lună și jumătate, Preasfinția Sa va fi la Chișinău”, a spus președintele.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1113 locuitori

Horodca este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Horodca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Ialoveni și la 47 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1113 oameni. Satul Horodca a fost menționat documentar în anul 1443.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.