25 iulie 2018, 14:20 Realitatea moldovenească views 9542
Mai puține atribuții pentru SIS, în investigarea infracțiunilor economice
25 iulie 2018, 14:20 Realitatea moldovenească views 9542

Mai puține atribuții pentru SIS, în investigarea infracțiunilor economice

Pavel Filip a declarat de la tribuna PDM că antreprenorii sînt supuși unor presiuni mari din partea organelor de forțe cu funcții de control. O altă problemă pentru oamenii de afaceri este și arestul preventiv.

În opinia lui Filip „la oamenii de afaceri nu trebuie să meargă oamenii în cizme și epoleți". Primul ministru a declarat că o serie de infracțiuni vor fi investigate doar de către procurori și doar după constatarea organelor de control. „Alți infractori vor fi eliberați de răspundere penală cu condiția eliminării încălcării, plății prejudiciului și a amenzii duble. Totodată se va mări pragul pentru evaziunea fiscală ca infracțiune de la 75 de mii de lei pînă la 300 de mii", a menționat Pavel Filip.

Potrivit primului ministru, perchezițiile vor fi supuse unor reguli mai severe, iar controlul la fața locului se va face doar după controlul documentelor în oficiu. „Vor fi limitate atribuțiile SIS-ului legate de investigarea infracțiunilor economice, va fi instituită răspunderea legală pentru funcționarii ce nu respectă termenele sau refuză neîntemeiat eliberarea actelor permisive", a susținut șeful Executivului.

Prezent la conferință, deputatul popular-european Ștefan Creangă, a declarat că „arestul preventiv va fi aplicat pentru infracțiunile care prevăd privațiunea de libertate de la trei ani în sus".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

SIS , infracțiune

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
1349 locuitori

Taxobeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Taxobeni, Hrubna Nouă și Vrăneşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Fălești și la 141 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1349 de oameni. Satul Taxobeni a fost menționat documentar în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.