21 august 2018, 17:00 Realitatea moldovenească views 10399
Inspectorii ANSA au început prelevarea probelor în livezile de mere
21 august 2018, 17:00 Realitatea moldovenească views 10399

Inspectorii ANSA au început prelevarea probelor în livezile de mere

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au început prelevări de probe în livezile de mere din țară, pentru a determina dacă fructele nu conțin prea multe pesticide.

Astfel, inspectorii de la Direcția raională pentru Siguranța Alimentelor Edineţ au prelevat probe de mere proaspete dintr-o livadă cu suprafaţa de 50 ha, situată în apropiere de orașul Edineţ. Proba a fost expediată în laboratorul de Verificare şi Certificare a Producţiei Vegetale şi a Solului pentru a stabili dacă este respectată limita maximală admisibilă a conţinutului reziduurilor de pesticide.

Potrivit ANSA, în total, în acest an este planificată prelevarea a 300 de probe de fructe și a 250 probe de legume. Până în prezent, au fost prelevate 109 probe de legume pentru determinarea conținutului de nitrați și 154 probe de fructe pentru analiza conținutului de reziduuri de pesticide.

În rezultatul testelor, au fost depistate 23 de probe neconforme, atît de la producători autohtoni, cît și din import. În 20 de cazuri, a fost semnalată depășirea limitelor maximale admisibile a conținutului de nitrați, iar în celelalte trei cazuri, a fost depășită limita admisibilă de reziduuri de pesticide. Ca rezultat, autoritățile au întreprins măsuri pentru a nu admite plasarea pe piață a produselor neconforme.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

ANSA , mere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
764 locuitori

Iujnoe este un sat şi comună din raionul Cahul. Iujnoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 51 km de orașul Cahul și la 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 764 de oameni. Satul Iujnoe a fost menționat documentar în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.