25 mai 2012, 09:43 Realitatea moldovenească views 8355
25 mai 2012, 09:43 Realitatea moldovenească views 8355

Transparenţă la proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere

Anul acesta Direcţia Înregistrare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto a Întreprinderii de Stat „CRIS Registru” a lansat un proiect nou de supraveghere în regim on-line a examenului practic pentru obținerea permisului de conducere.

Scopul acestui proiect a fost de a asigura condiţii transparente pentru obţinerea permisului de conducere, iar în consecinţă -- a spori nivelul de calificare a șoferilor.

Sistemul de monitorizare a probei practice a examenului este un concept nou, care a întrunit cele mai bune practici din domeniu, avînd la bază 3 componente principale: monitorizarea video şi audio a acţiunilor de examinare la proba practică, inclusiv şi acţiunilor din afara vehiculului, cu transmiterea înregistrărilor şi stocarea acestora în baza de date; posibilitatea vizualizării examenului on-line şi transmiterea datelor în regim real de timp, independent de locaţia aflării maşinii; capacitatea urmăririi rutei de deplasare a autovehiculului în regim real de timp prin intermediul sistemului GPS.

Informația de la examen se stochează pe serverul central al ÎS „CRIS „Registru” și orice contestare este posibil de examinat pe parcursul a cel puțin 6 luni. Implementarea proiectului menţionat dă dovadă că un permis de conducere poate fi obținut doar în baza cunoștințelor aprofundate prin implicarea tot mai accentuată a tehnologiilor informaţionale în acest proces, ceea ce permite excluderea la maxim a implicării fizice a examinatorului.

Din ianuarie a.c. pînă la 15 mai 2012 premise de conducere au obţinut 25680 conducători auto, în raport cu 27095 corespunzător cu perioada similară a anului 2011.

În total sunt valabile 911650 premise de conducere, eliberate din 1995.

 

Sursa: registru.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1963
Populația:
11100 locuitori

Dnestrovsc este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Orașul se află la o distanță de 40 km de municipiul Tiraspol și la 111 km de Chișinău. Populația orașului constituia 11100 locuitori în anul 2010. Orașul Dnestrovsc a fost întemeiat în anul 1963.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.