25 ianuarie 2019, 11:35 Realitatea moldovenească views 12124
Astăzi începe campania electorală!
25 ianuarie 2019, 11:35 Realitatea moldovenească views 12124

Astăzi începe campania electorală!

Astăzi începe oficial campania electorală, iar partidele politice dar și candidații înscriși pe circumscripții se vor avînta în promisiuni.

În acest context, președintele țării, Igor Dodon a venit cu un mesaj pentru populație.

"Astazi 25 ianuarie, începe campania electorală pentru alegerile în Parlamentul Republicii Moldova. Cu această ocazie, am decis să mă adresez tuturor cetățenilor țării noastre, partidelor politice, asociațiilor obștești, activiștilor civici, reprezentanților mass-media și experților.

Actualmente, Republica Moldova trece printr-o perioadă deloc ușoară. Avem de rezolvat o sarcină dificilă – împreună trebuie să facem o alegere conștientă, un pas chibzuit, astfel încît să scoatem țara din criză și să asigurăm dezvoltarea ei continuă.

Îndemn toți participanții la procesul electoral să dea dovadă de maturitate politică, să manifeste stimă și respect față de oponenți și față de cetățenii Republicii Moldova. Trebuie să nu uităm că vom locui în această țară și după alegeri, de aceea, vă îndemn să vorbim și să acționăm în modul în care să nu ne fie rușine să ne privim în ochi și să ne salutăm", a scris Dodon într-o postare pe pagina sa oficială de facebook.

În calitatea sa de Președinte, Igor Dodon a spus că va face tot posibilul ca tuturor concurenților electorali să le fie create condiții egale și corecte pe parcursul întregii campanii, pentru ca aceasta să se desfășoare într-o atmosferă pașnică și constructivă.

"Voi depune toate eforturile ca această campanie să corespundă standardelor internaționale înalte, iar observatorii să aprecieze rezultatele ei drept libere și democratice, fapt care va spori prestigiul Republicii Moldova pe arena internațională și va asigura progresul și prosperarea țării.

Lucrul dat ne va permite să deschidem o nouă pagină în istoria Republicii Moldova. Un Parlament legitim și recunoscut de întreaga societate va reprezenta faptul că țara noastră a revenit pe calea dezvoltării firești, legale și democratice", a mai scris șeful statului.

Reamintim că pe 24 februarie în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare, oficial în cursa electorală pînă în prezent au fost înregistrați:

PSRM Partidul Socialiștilor din Republica Moldova 50
PDM Partidul Democrat din Moldova 48
PPȘ Partidul "Șor" 43
ACUM Blocul electoral "ACUM Platforma DA și PAS" 28
PCRM Partidul Comuniștilor din Republica Moldova 16
PN Partidul Nostru 7
CI Candidați independenți 15
Total 207

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

campania , alegeri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
17769
Populația:
1237 locuitori

Chetroşica Nouă este un sat şi comună din raionul Edineţ. Chetroşica Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Chetroşica Nouă este situat la o distanță de 10 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, la 25 km de oraşul Edineţ şi la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1237 de oameni. Satul Chetroşica Nouă a fost întemeiat între anii 1776-1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.