28 februarie 2019, 15:55 Realitatea moldovenească views 17576
Amenzile pentru vînat ilegal au fost înăsprite
28 februarie 2019, 15:55 Realitatea moldovenească views 17576

Amenzile pentru vînat ilegal au fost înăsprite

Decretul de promulgare şi legea vînătorii și fondului cinegetic vor fi publicate mâine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Potrivit noii legi, în ţară vor fi create în baza unui fond cinegetic național unic, mai multe rețele de fonduri de vînătoare specializate. Acestea vor include fondurile de tip silvic şi vor fi transmise în gestionare Societăţii Vînătorilor şi Pescarilor din Moldova şi Agenţiei „Moldsilva".

Noua lege mai prevede acordarea dreptului succesoral de folosință, pe termen lung, a animalelor de vînătoare utilizatorilor care au practicat această activitate anterior şi își asumă toate responsabilitățile în vederea protecției animalelor. Responsabilitățile vor fi stipulate în contract.

De asemenea, conform noii legislații va fi permisă o singură posibilitate de acordare pe termen lung a terenurilor de vînătoare – contractul încheiat între gestionari, adică între persoane juridice şi Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Noua lege mai prevede înăsprirea pedepselor, în cazul încălcărilor, inclusiv amenzi de câteva ori mai mari decît cele existente, confiscarea instrumentelor de braconaj, transportului, tragerea persoanelor culpabile la răspundere administrativă şi penală pentru braconaj.

Prezenta lege intră în vigoare la 24 de luni de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

amenda , vinatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1795
Populația:
1547 locuitori

Caterinovca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţi: Sadchi și Caterinovca. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Camenca și la 129 km de Chișinău. Populaţia satului Caterinovca alcătuia 1547 de oameni în anul 2012. Satul Caterinovca a fost menționat documentar în anul 1795.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.