13 martie 2019, 15:50 Realitatea moldovenească views 14804
Nagacevschi: Procurorul general nu poate fi schimbat prin fărădelege
13 martie 2019, 15:50 Realitatea moldovenească views 14804

Nagacevschi: Procurorul general nu poate fi schimbat prin fărădelege

Socialiștii sînt pentru demiterea procurorului general și înlocuirea lui, dar acest lucru nu poate fi făcut în condițiile actualei legi, afirmă juristul PSRM Fadei Nagacevsci.

Nagacevschi a explicat poziția PSM după ce liderii blocului ACUM au propus tuturor deputaților nou aleși să susțină inițiativele de demitere a mai multor șefi de instituții, inclusiv a procurorului general, Eduard Harunjen.

"Ca să schimbi un procuror, evident că noi sîntem pentru schimbarea procurorului, problema e că formula respectivă, chiar de ajustare a legislației, legislația ajustată se va aplica următorului procuror general. Actualul procuror general poate fi eliberat din funcție în condițiile legii actuale; acesta este principiul stabilității funcției care este înserat inclusiv în hotărîrea Curții Constituționale din anul 2013. Nu poți așa, «po bespridelu» (n.r. prin fărădelege) să adopți o lege care ție îți este favorabilă, în vederea eliberării din funcție a unui agent public care pe tine te deranjează", a explicat Nagacevschi în cadrul unei emisiuni la TV8.

Acum două zile, PSRM a invitat blocul ACUM la discuții privind formarea unei eventuale majorități parlamentare. Ieri, cei din blocul ACUM au anunțat că nu vor face alianțe cu niciunul dintre partidele care au acces în Parlament și au prezentat un pachet de legi, care prevede demiterea a șapte șefi de instituții de stat, printre care șeful PG (procurorul general), șefiul SIS, șeful CNA etc.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

procuror , Procuratura Generală

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1830 locuitori

Hoginești este un sat și comună din raionul Călăraşi. Hoginești este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hoginești se află la distanţa de 36 km de orașul Călăraşi și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1830 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.