30 mai 2019, 12:45 Realitatea moldovenească views 21684
În noi se investesc miliarde. Dar de ce noi nu simțim acest lucru?
30 mai 2019, 12:45 Realitatea moldovenească views 21684

În noi se investesc miliarde. Dar de ce noi nu simțim acest lucru?

"Trei lucruri duc la ruinare: femeile, cursele de cai și încrederea în experți", a spus odată președintele Franței, Georges Pompidou. Primele două "cauze ale ruinării" le lăsăm pe conștiința autorului, iar despre încrederea nelimitată în experți, mai ales în cei străini, merită să vorbim.

Băncile inutile

La începutul anului curent, presa moldovenească scria că în primăvară pe străzile capitalei vor apărea niște bănci din beton, inovaționale, imprimate conform tehnologiei 3D. Inovatoare era metoda în sine, dar și funcționalitatea lor, băncile fiind combinate cu un ghiveci pentru flori și o urnă. Noile bănci fac parte din proiectul "Orașe verzi durabile pentru Moldova", implementat de Programul de dezvoltare ONU. Costul lui total depășește suma de zeci de mii de dolari, dintre care aproape opt oferite cu titlu de grant. La elaborarea lui au muncit luni în șir numeroși designeri, arhitecți și personal tehnic.

"Este un proiect inovațional, care presupune tehnologia imprimării 3D. Este o structură aparte, care nu poate fi obținută în mod obișnuit și care nu poate fi distrusă", relata atunci Alexandru Rotaru, managerul proiectului Programului de dezvoltare ONU.

În total, se preconiza instalarea a 25 bănci de acest fel, toate vor împodobi sectorul Ciocana.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

miliard , investiţii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
2577 locuitori

Copceac este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Copceac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ștefan Vodă și la 106 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2577 de oameni. Satul Copceac a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.