04 iunie 2019, 11:10 Realitatea moldovenească views 10154
Ploile din ultimele zile au provocat prejudicii uriaşe (Video)
04 iunie 2019, 11:10 Realitatea moldovenească views 10154

Ploile din ultimele zile au provocat prejudicii uriaşe (Video)

În urma ploilor abundente înregistrate pe teritoriul ţării, în perioada 29 mai - 3 iunie 2019, mai multe localități din ţară au fost afectate.

Potrivit IGSU, ploaia a deteriorat 0,3 km de drum local din localitatea Chiştelniţa, raionul Teleneşti, iar la Ocniţa, Lencăuţi, au fost afectate 120 ha de floarea soarelui şi 130 ha de livezi.

Precipitaţiile au făcut prejudicii şi în raionul Soroca, Bulboci unde a fost afectat 1km drum local, iar două case şi trei beciuri au fost inundate. De averse puternice au avut parte şi locuitorii raionului Cahul, iar în localităţile Giurgiuleşti, Slobozia Mare, Cucoaraşi Văleni mai multe gospodării particulare au fost afectate. Aici a fost nevoie de intervenţia salvatorilor pentru pomparea apei din beciuri, subsoluri şi case.

Precipitaţii abundente au fost înregistrate şi în capitală. Pompierii au intervenit pentru pomparea apei din patru case la sol şi şase subsoluri.

De intervenţia angajaţilor IGSU a fost nevoie şi în suburbiile Cruzeşti, Grătieşti, Tohatin şi Cheltuitorul, unde apa a ajuns în curţile şi ogrăzile oamenilor.

Prejudicii au fost înregistrate şi în localităţi din raioanele Ialoveni, Străşeni, Hâncești, şi Cantemir. Comisiile pentru situaţii excepţionale teritoriale urmează să estimeze suma prejudiciilor înregistrate.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ploi , pagube

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
2020 locuitori

Palanca este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Palanca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Stefan Vodă și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2020 de oameni. Satul Palanca a fost menționat documentar în anul 1447.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.