10 iunie 2019, 16:30 Realitatea moldovenească views 3948
Duma de Stat a Rusiei: CC și PDM încearcă să organizeze o lovitură de stat în Moldova
10 iunie 2019, 16:30 Realitatea moldovenească views 3948

Duma de Stat a Rusiei: CC și PDM încearcă să organizeze o lovitură de stat în Moldova

Forțele distructive încearcă să slăbească și să provoace haos în Moldova, în momentul în care, după negocieri îndelungate, în țară a apărut șansa de normalizare a situației, spune membrul Comitetului Dumei de Stat pentru Afaceri Internaționale, Serghei Jelezniak.

"În Moldova, prin eforturile Curții Constituționale și a Partidului Democrat, controlate de oligarhul Plahotniuc, se încearcă organizarea unei lovituri de stat. În momentul în care, după negocieri îndelungate, în țară a apărut șansa de normalizare a situației, forțele distructive încearcă să slăbească statul moldovenesc și să provoace haos" a spus deputatul, transmite ria.ru

Jelezniak a subliniat că Rusia este "pentru obținerea unui consens intern în Republica Moldova, menținerea liniștii și, bineînțeles, a suveranității țării", iar conducerea țării ar trebui "cu respectarea deplină a normelor unei societăți democratice, să rezolve cu înțelepciune problema creată a puterii duble".

"Rusia este gata să dezvolte cooperarea cu Republica Moldova, sperăm că conducerea țării va reuși să facă față crizei. Noi, de semenea, sprijinim pe deplin politica Republicii Moldova de neutralitate militară, sîntem pentru restabilirea unui dialog constructiv, normalizarea și dezvoltarea în continuare a relațiilor ruso-moldovenești", a adăugat deputatul.

Politicianul și-a exprimat, de asemenea, speranța că "autoritățile moldovenești alese legal vor putea trece cu demnitate de acest test".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , lovitura de stat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
1300 locuitori

Cerlina este un sat din cadrul comunei Nimereuca, raionul Soroca. Localitatea este aşezată pe malul rîului Nistru, la distanța de 52 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1300 de oameni. Satul Cerlina a fost menționat documentar în anul 1425.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.