03 iulie 2019, 17:40 Realitatea moldovenească views 3591
Declarație: Statul nu are nevoie de Casa Presei, dar Filip personal – are foarte mare nevoie
03 iulie 2019, 17:40 Realitatea moldovenească views 3591

Declarație: Statul nu are nevoie de Casa Presei, dar Filip personal – are foarte mare nevoie

În timp ce fostul premier Pavel Filip ne învăța despre integrarea europeană, statul a pierdut interesul pentru Casa Presei, dar el personal -nu.

Această opinie a fost exprimată de către directorul Institutului pentru Studii Diplomatice, Politice și Securitate, fostul ministru adjunct al Afacerilor Externe, Valeriu Ostalep, comentînd un articol din Moldova Suverană intitulat: "Ce nu a furat Filat și Bodiu, a furat Filip", transmite Noi.md.

Reamintim că în acest an mai multe clădiri din Chișinău care aparțineau statului au fost vîndute unor companii private la un preț sub nuvelul celui de piață. Printre acestea - fosta ospătărie a guvernului, o casă care are statutul de monument istoric și aproape două mii de metri pătrați din clădirea Casei presei.

Potrivit investigației RISE Moldova, pentru ca aceste clădiri să fie cumpărate la prețuri reduse, proprietarii au semnat inițial contracte de închiriere, iar peste cîteva luni au cerut privatizarea acestora.

Compania Construct Elegant a cumpărat mai mult de o mie de metri pătrați în clădirea Casei Presei, care se află la cîțiva pași de clădirea guvernului. Un metru pătrat a costat aproximativ 490 de euro. Alte două companii - Quantum Imobil SRL și Riu Vechi Prim SRL au cumpărat un total de 700 de metri pătrați în clădirea Casei Presei. Astfel, statul a primit mai mult de 16 milioane de lei din aceste trei tranzacții, iar trei companii au devenit proprietarii ai peste 15% din clădirea Casei Presei, în principal acestea fiind încăperile de la primul etaj și de la subsol.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
1763 locuitori

Crasnencoe este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dimitrova, Ivanovca și Crasnencoe. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Rîbnița și la 115 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnencoe alcătuia 1763 de oameni în anul 2011. Satul Crasnencoe a fost înființat în secolul XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.