04 august 2019, 10:30 Realitatea moldovenească views 4791
De la «jaful secolului» la uzurparea puterii. Principalele sarcini ale procurorului general interimar
04 august 2019, 10:30 Realitatea moldovenească views 4791

De la «jaful secolului» la uzurparea puterii. Principalele sarcini ale procurorului general interimar

După încercarea nereuşită de a convoca şedinţa Consiliului superior al procurorilor (CSP), pentru a determina un candidat la funcţia de procuror general interimar, parlamentul şi preşedintele s-au implicat în soluţionarea situaţiei create.

În ajun, intraseră în vigoare amendamentele privind noile reguli la apariţia vacanţei de şef al instituţiei de drept. Sîmbăta trecută parlamentul a anunţat concursul , candidaţiilor potenţiali fiindu-le rezervate doar două zile pentru a acumula documentele şi a depune cererea la comisia drept, numiri şi imunităţi.

Astfel marţi, la 30 iulie, în înalta funcţie a fost propus şi numit Dumitru Robu, care fusese adjunctul procurorului şef al municipiului Chişinău. Experţii menşionează, că noul conducător va trebui să construiască din nou sistemul procuraturii, care azi se află într-stare deplorabilă şi necesită resetare. Unde mai pui că el va trebui să activizeze investigarea schemelor de corupţie şi a crimelor de rezonanţă,să elaboreze şi să pună în aplicare formula de verificare a integrităţii celor 660 de procurori care activează în sistem.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

procuror

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
1235 locuitori

Harmaţca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Harmaţca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Dubăsari și la 78 km de Chișinău. Populaţia satului Harmaţca alcătuia 1235 de oameni în anul 2011. Satul Harmațca a fost menționat documentar în anul 1769.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.