17 septembrie 2012, 13:12 Realitatea moldovenească views 13712
17 septembrie 2012, 13:12 Realitatea moldovenească views 13712

Moldovenii nu susțin unioniștii!

Marșul unioniștilor români de la Chișinău a întrunit cel mult 1,2 mii de persoane din numărul declarat de 10 mii. Manifestația s-a desfășurat ieri, 16 septembrie, și a fost supravegheată de un număr impunător de polițiști și reprezentanți ai organelor de ordine îmbrăcați în civil, relatează moldnews.md.

Cu sloganuri de susținere a unirii celor două țări, pe străzile Chișinăului au defilat reprezentanții platformei civice Acțiunea2012, Partidului Național Român, Consiliului Unirii, Mișcării Național Creștine, reprezentanții fan-cluburilor de fotbal, foști activiști ai frontului popular, etc.

Deși coloanele participanților la marș s-au întins pe distanțe mari, la „Teatrul verde” din parcul „Valea morilor” din capitală unioniștii au ocupat doar o pătrime din locuri, fapt care sugerează că nu s-a reușit întrunirea numărului planificat al participanților de 10 mii.


    



Cuvinte cheie:

mars , Romania , Moldova , unire

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1927
Populația:
3296 locuitori

Vatra este un oraş din municipiul Chișinău, situat la la 7 km Nord de oraşul Chișinău. Suprafaţa construită a oraşului alcătuieşte circa 0.53 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.06 km. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 3296 de locuitori. Hramul localităţii se serbează la 14 octombrie de Acoperamîntul Maicii Domnului.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.