14 noiembrie 2019, 16:30 Realitatea moldovenească views 5630
Fadei Nagacevschi a vorbit despre planurile sale la Ministerul Justiției
14 noiembrie 2019, 16:30 Realitatea moldovenească views 5630

Fadei Nagacevschi a vorbit despre planurile sale la Ministerul Justiției

Noul ministru desemnat al Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că vine la minister pentru a continua reforma Justiției, care a fost începută de Olesea Stamate.

El s-a referit și la modul de selectare a viitorului procuror general, menționînd că posibil, concursul organizat anterior va rămîne în vigoare, întrucît nu a fost înaintat un ordin de anulare a acestuia, scrie unimedia.info.

Pavlovschi: Nu putem începe reforma justiției cu o încălcare gravă a Constituției

Nagacevschi spune că este tehnocrat, chiar dacă pînă astăzi a fost consilierul președintelui Parlamentului, Zinainda Greceanîi.

„Eu sînt tehnocrat, nu fac parte din niciun partid".

Întrebat de la cine a venit propunerea, acesta a spus că a făcut un schimb de replici cu Zinaida Grecenîi, însă propunerea propriu zisă a fost făcută aseară, de Igor Dodon.

„Așteptăm avizul Comisiei de la Veneția, luăm raportul, analizăm proiectul de lege, după care îl reîncadrăm în recomandările Comisiei de la Veneția", a declarat Nagacevschi.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1703
Populația:
1060 locuitori

Paşcani este un sat din cadrul comunei Manta, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Cahul și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1060 de oameni. Satul Pașcani a fost menționat documentar în anul 1703.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.