06 martie 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 4129
Grupul „Pro Moldova” va întemeia un partid
06 martie 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 4129

Grupul „Pro Moldova” va întemeia un partid

Grupul „Pro Moldova”, format din 7 deputați care au părăsit Partidul Democrat, vor constitui o formațiune politică – Partidul „Pro Moldova”, a anunțat astăzi într-un briefing la Parlament, liderul grupului, Andrian Candu.

El a precizat că „Pro Moldova” este un proiect politic de durată, iar de săptămîna viitoare vor începe procedurile necesare pentru constituirea partidului, transmite radiochisinau.md.

Andrian Candu a declarat că ar mai fi deputați PDM care sînt împotriva coaliției cu PSRM și ar fi gata să se alăture grupului său.

În altă ordine de idei, Andrian Candu a anunțat că grupul său a elaborat un proiect de hotărîre prin care data de 2 martie să fie numită Ziua Memoriei și Recunoștinței pentru victimele conflictului armat de pe Nistru din 1992.

Totodată, el a anunțat că va depune o sesizare la Curtea Constituțională care să interpreteze împuternicirile președintelui Republicii Moldova în domeniul politicii externe.

Amintim că cei 7 deputați au părăsit recent PDM declarîndu-se împotriva unei coaliții PDM-PSRM.

PDM susține însă că în spatele acestui grup ar sta fostul lider PDM Vlad Plahotniuc și politicianul Ilan Șor.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Andrian Candu , partide , Pro-Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
410 locuitori

Cîmpul Drept este un sat din cadrul comunei Sărăţica Nouă, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Leova și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 410 oameni. Satul Cîmpul Drept a fost întemeiat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.