07 noiembrie 2012, 09:35 Realitatea moldovenească views 5195
07 noiembrie 2012, 09:35 Realitatea moldovenească views 5195

Se simplifică metoda de perfectare a actelor de studii din regiunea transnistreană

Ministerul Educaţiei din R. Moldova a aprobat modificări la procedurile actuale de înlocuire a actelor de studii, eliberate de instituţiile de învăţămînt din raioanele de Est ale Republicii, relatează trm.md. Ordinul va intra în vigoare la data publicării în „Monitorul Oficial”.

Potrivit unui comunicat de presă, modalitatea de perfectare a actelor recunoscute de studii a fost simplificată, astfel încît originalul documentului de studii să nu fie retras titularului.

Actele de studii eliberate de instituţiile de învăţămînt din regiunea transnistreană nu pot fi recunoscute pe plan internaţional. Din acest motiv, în cazul în care deţinătorii acestora decid să plece peste hotarele ţării atît la studii, cît şi pentru angajare în cîmpul muncii, respectivele documente sunt înlocuite la Chișinău cu acte tip aprobate de către Ministerul Educaţiei al R. Moldova.

În conformitate cu procedura modificată, documentele originale vor fi păstrate de către deţinători pentru a avea dovada instituţiei care le-a eliberat. Acțiunile sînt întreprinse pentru continuarea studiilor sau integrarea profesională a absolvenţilor din stînga Nistrului.

 

Cuvinte cheie:

Transnistria , studii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1463
Populația:
1596 locuitori

Arioneşti este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Arioneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Arioneşti este situat la o distanţă de 27 km de oraşul Donduşeni şi la 217 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1596 de oameni. Satul Arioneşti este atestat documentar în anul 1463.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.