30 aprilie 2020, 15:30 Realitatea moldovenească views 4714
Ce pierd moldovenii în numele taxei de 9 euro, care merge în buzunarul grupului Pro-ȘOR
30 aprilie 2020, 15:30 Realitatea moldovenească views 4714

Ce pierd moldovenii în numele taxei de 9 euro, care merge în buzunarul grupului Pro-ȘOR

Președintele țării, Igor Dodon, a chemat politicienii din opoziție la dialog și să cîntărească încă o dată care ar putea fi consecințele blocării bugetului.

Șeful statului le-a amintit că în urma acestor decizii vor avea de suferit cetățenii simpli. În cadrul unui briefing de presă, care a avut loc după ședința Centrului Unic de Comandă, Igor Dodon a enumerat care vor fi pierderile reale ale țării, dacă în buget nu vor ajunge banii din creditul rusesc. „Bugetul și politica bugetar-fiscală au intrat în vigoare, dar aceste două documente, procedura pe aceste două documente a fost contestată la CC de un grup Candu sau Șor. Înțelegem că aici sînt interesele de a anula prevederile ca o parte din acea taxă de 9 euro de la Aeroport, care noi am decis să vină în buget, cuiva nu îi place și vrea să anuleze. Repet, dacă se blochează bugetul, vom fi în situație dificilă cu plățile sociale", a declarat Dodon.

Precizăm că deputații din grupul Candu, dar și deputați PAS și PPDA, au cerut Curții Constituționale anularea Acordului de împrumut a 200 de milioane de euro din partea Rusiei. Curtea va examina aceste solicitări în data de 7 mai.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ilan Shor , Andrian Candu , taxa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
330 locuitori

Mihailovca este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Florești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 330 de oameni. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.