20 noiembrie 2012, 12:53 Realitatea moldovenească views 6681
20 noiembrie 2012, 12:53 Realitatea moldovenească views 6681

Un liceist din Chișinău a cîștigat Olimpiada Internațională la limba rusă


Foto: russkie.org

Elevul  clasei a XII-a de la Liceul municipal teatral Eugen Romanin a devenit cîștigătorul absolut al Olimpiadei Internaționale la limba rusă din țările CSI și țările Baltice.

Olimpiada la care a participat echipa Moldovei a avut loc la Moscova între 12-16noiembrie, relatează eNews.

Diploma de gradul I a fost acordată elevei Liceului de pe lîngă Colegiul muzical-pedagogic din Bălți Iulia Roșca. Irina Șvediuc din Bender a primit o diplomă de gradul doi. În concursul tinerilor oratori locul trei l-a ocupat elevul Liceului D. Cantemir din Chișinău, Vladislav Caim. Eleva Liceului Teoretic din Bender Irina Drosu a devenit laureat al concursului "Tînărul declamator", în categoria "declamarea poeziei despre razboi".

Evenimentul a fost organizat de către Agenția Federală pentru Comunitatea Statelor Independente, compatrioților care trăiesc în străinătate și de cooperare internațională umanitară (Rossotrudnichestvo) și Institutul de Stat de Limba Rusă A.S. Pușkin în cadrul programului federal "Limba rusă în anii 2011-2015".

Cuvinte cheie:

olimpiada , limba

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1455
Populația:
2240 locuitori

Delacău este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Delacău este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Anenii Noi și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2240 de oameni. Satul Delacău a fost menționat documentar în anul 1455.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.