20 november 2012, 12:53 Moldovan reality views 6694
20 november 2012, 12:53 Moldovan reality views 6694

Un liceist din Chișinău a cîștigat Olimpiada Internațională la limba rusă


Foto: russkie.org

Elevul  clasei a XII-a de la Liceul municipal teatral Eugen Romanin a devenit cîștigătorul absolut al Olimpiadei Internaționale la limba rusă din țările CSI și țările Baltice.

Olimpiada la care a participat echipa Moldovei a avut loc la Moscova între 12-16noiembrie, relatează eNews.

Diploma de gradul I a fost acordată elevei Liceului de pe lîngă Colegiul muzical-pedagogic din Bălți Iulia Roșca. Irina Șvediuc din Bender a primit o diplomă de gradul doi. În concursul tinerilor oratori locul trei l-a ocupat elevul Liceului D. Cantemir din Chișinău, Vladislav Caim. Eleva Liceului Teoretic din Bender Irina Drosu a devenit laureat al concursului "Tînărul declamator", în categoria "declamarea poeziei despre razboi".

Evenimentul a fost organizat de către Agenția Federală pentru Comunitatea Statelor Independente, compatrioților care trăiesc în străinătate și de cooperare internațională umanitară (Rossotrudnichestvo) și Institutul de Stat de Limba Rusă A.S. Pușkin în cadrul programului federal "Limba rusă în anii 2011-2015".

Keywords:

olimpiada , limba

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
273 locuitori

Pietrosul Nou este un sat din cadrul comunei Făleştii Noi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 273 de oameni. Satul Pietrosul Nou a fost înființat în anul 1921.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.