27 noiembrie 2012, 15:09 Realitatea moldovenească views 3681
27 noiembrie 2012, 15:09 Realitatea moldovenească views 3681

Episcopul Marchel, împotriva includerii sintagmei „orientare sexuală” în Codul Muncii

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, se arată categoric împotriva includerii sintagmei privind nediscriminarea pe “orientare sexuală” în Codul Muncii. Solicitat de Noi.md, episcopul a spus că autoritățile nu trebuie să permită “acestor persoane să activeze în cîmpul muncii”.

“Aceste categorii de persoane nu trebuie să activeze în cadrul Primăriilor, instituțiilor de învățămînt, dar mai ales în centrele de transfuzie. Fiindcă se cunoaște că o parte dintre ei suferă de boli transmisibile”, a spus Marchel pentru Noi.md.

Potrivit lui, această poziție este împărtășită de toată eparhia de Bălți. Totodată, episcopul a spus că poziția bisericii ortodoxe va fi cunoscută după ce sinodul bisericesc se va convoca. Marchel a adăugat că, deocamdată , nu este planificată nici o acțiune pentru a preveni modificarea articolului 8 din codul Muncii. “Dacă va fi primită o decizie, noi vom anunța presa despre ea. Noi nu planificam, deocamdată, nimic”, a subliniat Episcopul de Bălţi.

Pe de altă parte, autoritățile au declarat că respectivele modificări urmează să fie discutate cu Sindicatele şi Patronatele.

Vicepremierul Mihai Moldovanu a declarat că este vorba despre modificarea articolul 8, alineat 1, unde se propune ca, după cuvîntul „sex” să fie introduse cuvintele „orientare sexuală” .

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1727
Populația:
787 locuitori

Molochișul Mare este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Rîbnița și la 116 km de Chișinău. Populaţia satului Molochișul Mare alcătuia 787 de oameni în anul 2012. Satul Molochișul Mare a fost menționat documentar în anul 1727.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.