01 decembrie 2012, 09:56 Realitatea moldovenească views 6380
01 decembrie 2012, 09:56 Realitatea moldovenească views 6380

Politolog ucrainean: Kievul trebuie să condamne tentativele Rusiei de a deschide un consulat la Tiraspol

Kievul oficial trebuie să condamne orice încercare de a deschide ambasada sau consulatul rus la Tiraspol - capitala nerecunoscutei republici transnistrene. De această părere este politologul ucrainean Grigori Perepelița, informează agenția de presă Novîi Reghion.

„Inițiativa Federației Ruse de a deschide o reprezentanță la Tiraspol, fie consulat, fie ambasadă, nu este altceva decît o politică deschis subversivă și provocatoare. Aceasta va destabiliza situația din regiune și va înrăutăți relațiile Federației Ruse cu UE și SUA. Doar așa se poate de perceput inițiativa în cauză. Rusia ar putea deschide o ambasadă în regiunea transnistreană, dar astfel Rusia automat va recunoaște suveranitatea și independența Transnistriei. Ucraina trebuie urgent să denunțe aceste acțiuni și chiar orice încercare”, a mai spus expertul ucrainean.

Potrivit lui Perepelița, „Ministerul ucrainean de externe nu va avea curajul să contreze Rusia, deși o astfel de destabilizare nu corespunde intereselor Ucrainei”.

„Eu nu exclud faptul că este o presiune asupra Republicii Moldova, care, comparativ cu Ucraina, a avansat în negocierile cu UE. Rusia încearcă să oprească aceste procese”, a explicat expertul.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1486
Populația:
799 locuitori

Roşieticii Vechi este un sat din cadrul comunei Roşietici, raionul Floreşti. Satul Roșieticii Vechi, amplasat la gura Solonețului, un afluent al rîului Răut este situat la o distanță de 21 km de orașul Florești și 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 799. Menționat documentar în 1486.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.