01 decembrie 2012, 12:15 Realitatea moldovenească views 11633
01 decembrie 2012, 12:15 Realitatea moldovenească views 11633

Important! Găgăuzia anunță referendum cu privire la aderarea Moldovei la Uniunea Vamală a Rusiei, Belarus și Kazahstan

În data de 3 februarie 2013 în autonomia găgăuză se va desfășura un referendum local cu privire la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală a Rusiei, Belarus și Kazahstan. Acest lucru este stipulat în proiectul de lege, aprobat de către Adunarea Populară în prima lectură, relatează gagauzinfo.md.

Inițiativa de a organiza referendumul a fost lansată de fracțiunea comunistă. Președintele ei, Roman Tiutin a remarcat că Găgăuzia are suficientă autoritate pentru a participa la promovarea politicii interne, dar și a politicii externe a Republicii Moldova.

"Noi cunoaștem așteptările poporului nostru găgăuz, și nu vom alege o altă cale. Noi nu o singură dată am anunțat că sîntem mai aproape de Rusia, Uniunea vamală. Vom dovedi acest lucru și vom lucra în acest domeniu", - a declarat președintele Adunării Populare, membru al Partidului Democrat, Dmitrii Konstantinov.

Răspunzînd la întrebarea, dacă va merge împotriva poziției Partidului Democrat, la care a aderat recent, Dmitrii Konstantinov a răspuns afirmativ.

În același timp, el a refuzat să comenteze declarația prim-ministrului Vlad Filat, care a spus că dezvoltarea relațiilor cu Estul nu intră în sfera intereselor naționale ale Republicii Moldova.

Ca urmare, membrii Adunării Populare au adoptat în unanimitate în prima lectură proiectul de lege privind organizarea unui referendum pe teritoriul Găgăuziei. Acum, ei trebuie să lucreze asupra proiectului de lege în comisii și să-l înainteze spre aprobare bașcanului.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
573 locuitori

Medeleni este un sat din cadrul comunei Petreşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Ungheni și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 573 de oameni. Satul Medeleni a fost menționat documentar în anul 1490.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.