03 noiembrie 2020, 16:30 Realitatea moldovenească views 5232
Dodon: Noi, moldovenii, găgăuzii, bulgarii, românii, evreii, avem o casă comună - Moldova
03 noiembrie 2020, 16:30 Realitatea moldovenească views 5232

Dodon: Noi, moldovenii, găgăuzii, bulgarii, românii, evreii, avem o casă comună - Moldova

Limba rusă în Moldova este o limbă de comunicare interetnică, iar faptul că Maia Sandu și-a amintit despre ea în ajunul alegerilor este de-a dreptul cinic. Acest lucru a fost declarat de Igor Dodon în cadrul unui briefing pentru reprezentanții mass-media.

- Limba rusă a fost întotdeauna o limbă de comunicare interetnică. Sandu, care a căutat să elimine această limbă, și-a amintit acum că are nevoie de vocile unui public vorbitor de limbă rusă și a început să vorbească rusa și să publice ziare. Acest lucru este foarte cinic. Nu poți înșela și folosi oamenii în așa mod, a spus Igor Dodon.

Igor Dodon a mai menționat că cetățenii țării trebuie să facă tot posibilul pentru a păstra valorile și tradițiile care ne unesc.

- Nu voi permite ca oamenii din țara noastră să fie divizați. Și oamenii din Transnistria și cei din Găgăuzia nu sînt separatiști, așa cum susțin Sandu și susținătorii ei, sînt concetățenii noștri. Nu voi permite conflicte interetnice și voi cere ca Procuratura Generală să se ocupe în mod legal de cei care ne-au blocat cetățenii și i-au numit separatiști. Este un articol penal. Toată lumea ar trebui să fie atrasă la răspundere, inclusiv deputații în Parlament, a spus Igor Dodon.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1626
Populația:
1280 locuitori

Furceni este un sat din cadrul comunei Ivancea, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Orhei și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1280 de oameni. Satul Furceni a fost menționat documentar în anul 1626.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.