10 decembrie 2012, 16:16 Realitatea moldovenească views 5186
10 decembrie 2012, 16:16 Realitatea moldovenească views 5186

După alegerile din România, mesajele privind unirea cu Moldova vor dispărea - declaraţie

Relațiile dintre România și Republica Moldova, după alegerile din 9 decembrie, vor deveni mai pragmatice. Cel puțin așa consideră fostul viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Valeriu Ostalep. 

Solicitat de NOI.md, acesta și-a exprimat speranța că schimbarea structurii puterii va duce „la mai multe fapte și mai puține vorbe”. “Conducerea nouă îmi pare mai rațională, fiindcă sînt mai realiști, mai pragmatici. Cred că din partea României vor dispărea mesajele prostești, iar ulterior vor vorbi mai puțin și vor face mai mult, nu ca în cazul emoțiilor lui Băsescu”, a spus Ostalep. 

Întrebat dacă în urma alegerilor de ieri România va susține și în continuare Moldova în parcursul său european, Ostalep a spus că asta depinde doar de Moldova. „Regimul liberalizat de vize, integrarea europeană depinde de felul în care vom implementa reformele. Faptul că ei spun că ne susțin, nu însemnă că se gîndesc de dimineață pînă seara la Moldova”, a opinat Ostalep.

La rîndul său, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, consideră că alegerile nu vor provoca schimbări dramatice în politica externă a României, inclusiv în relaţiile cu Republica Moldova. Fostul premier a remarcat însă că relațiile moldo-române vor fi dominate de mai mult pragmatism și mai puțină politică. 

Menționăm că Biroul Electoral Central a anunţat primele rezultate oficiale parţiale ale alegerilor. Astfel, USL a obţinut la parlamentare pentru Camera Deputaţilor 58,63 %, ARD - 16,69 %, PP-DD 13,53 % şi UDMR 5,31 %, după numărarea voturilor din 81,49 % din secţii.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

politica , Romania , unire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
2440 locuitori

Nimereuca este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cerlina și Nimereuca. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Soroca și la 154 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2440 de oameni. Satul Nimereuca a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.