31 martie 2021, 11:00 Realitatea moldovenească views 3119
Persoanele cu simptome COVID-19 vor putea face testul rapid, adresîndu-se la medicul de familie
31 martie 2021, 11:00 Realitatea moldovenească views 3119

Persoanele cu simptome COVID-19 vor putea face testul rapid, adresîndu-se la medicul de familie

Persoanele care prezintă simptome COVID-19 sau care au fost în contact cu o persoană confirmată pot realiza testul rapid la antigenul SARS-CoV-2, gratuit, adresîndu-se la medicul de familie.

În acest sens, 200.000 de teste rapide de diagnostic pentru detectarea Ag SARSCoV-2 au fost distribuite instituțiilor medico – sanitare publice la nivel național, în scopul fortificării capacităților de diagnostic și depistare a virusului în rîndul populației.

Testele au fost achiziționate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”.

Testarea rapidă trebuie aplicată în primele zile de la debutul simptomelor. După această perioadă, rezultatul testului rapid trebuie ignorat, deoarece ar putea prezenta rezultate incorecte. În situația în care persoana prezintă simptome de COVID-19, iar testul rapid este negativ – este necesar să fie efectuat testul prin metoda PCR pentru confirmarea diagnozei.

Testarea rapidă va permite obținerea rezultatelor într-un timp mai scurt, va spori capacitatea de gestionare a cazurilor și vor permite măsuri rapide de sănătate publică și de monitorizare a contacților.

Menționăm că, alte 100.000 teste rapide urmează să fie livrate în următoarea perioadă.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

coronavirus , Moldova , test

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
145 locuitori

Ivăneşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 205 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 145 de oameni. Satul Ivănești a fost atestat documentar în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.